Bemutatkozás

Csoportkép 1A DRC Kft. Közép-Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Balaton északi partján, a kis- és közepes méretű vállalkozásokra jellemzően rugalmas, dinamikus szervezetként működik, így tud kedvező feltételeket ajánlani a klinikai gyógyszervizsgálatok ütemezését és azok árát tekintve.

A DRC a nemzetközi követelményeknek mindenben megfelelő Fázis I. klinikai vizsgáló részleggel rendelkezik.

A DRC a gyógyszervizsgálatokhoz szükséges betegpopulációt a környéken dolgozó háziorvosokat, szakrendelőket és különböző szakorvosokat összefogó, a cég által szervezett szerződéses együttműködési rendszer segítségével biztosítja.

A munkatársak jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek, akik biztosítják, hogy a Megbízók igényei maradéktalanul teljesüljenek. A rendelőkben és a klinikai farmakológiai részlegeken hat főállású szakorvos dolgozik, munkájukat jól képzett nővérek, vizsgálati koordinátorok és adminisztratív személyzet segíti. Az orvosoknak legalább két szakképesítése van: mindegyik orvosunk rendelkezik klinikai farmakológiai szakvizsgával, a belgyógyászat, kardiológia, radiológia, neurológia és a diabétesz szakképesítés mellett. A cég számos szakterület kiváló képviselőjével van szerződéses viszonyban, akik a cég rendelkezésére állnak, ha a gyógyszervizsgálatok speciális igénye egyéb szakember részvételét is kívánja.

Az általános biokémiai-, hematológiai-, molekuláris biológiai munkát végző DRC Laboratóriumban mérnökök dolgoznak.

A DRC jelenleg a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar oktatási partner intézete és nemcsak klinikai farmakológusok oktatásában vesz részt, hanem a PhD képzésben, és biomérnökök felkészítésében is (diplomamunka és nyári gyakorlatok). A cég tudományos és szakmai elhivatottságát tükrözi, hogy már egy sikeres PhD védés történt, és jelenleg három PhD munka van folyamatban, és a kutatók évek óta rendszeres előadói a hazai, európai, sőt USA-beli szakmai kongresszusoknak és rendszeresen publikálnak szakmai folyóiratokban. A cég aktív résztvevője külföldi és hazai pályázatoknak, tudományos együttműködési szerződésben van a Lund Orvosegyetem malmői Diabetes Központjával.

A DRC 15 éve TUKEB engedéllyel hozta létre és fejleszti folyamatosan a Korányi András Dunántúli Diabétesz Génbankot, melyben több mint ezer család mintáját tárolják.

 

Print Friendly, PDF & Email